Revivint Alcúdia


Els Crespells de Pasqua

2016-04-19 21:25

A Alcúdia els crespells no són estrelles!


Tradicionalment per Pasqua a Alcúdia se fan panades i robiols com a tot arreu, però el que aquí anomenam Crespell, no és la típica figureta en forma d'estrella.

Vet aquí la recepta:

CRESPELLS ALCUDIENCS

Ingredients per fer
la pasta:

Sucre                           2  tassons

Saïm                            1   tassó

Oli                               1    tassó

Aigua                          1   tassó

Ous                             4

Llevadura de barra     

Farina de força           (la que se begui)

Ingredients per fer el farcit:

2 ous batuts

1 llimona rallada

Canyella en pols

El·laboració:

 

            Se posen els ingredients per fer la pasta tots junts dins un ribell i se va
pastant fins que agafi la textura adequada. 
S'ha de posar una bona quantitat de llevadura.  Quan estigui ben pastat s'ha de deixar
tovar.  (El procés de tovar ha de ser llarg, i és recomanable fer la pasta l'horabaixa i deixar-la tota la nit).  Quan la pasta està tova, se li ha de rompre el tou dues vegades per a que torni a agafar força.

            Quan la pasta està a punt, agafam una bolla i l'aplanam donant-li forma rodona
deixant-li un dit de gruixa.  Hi feim unes ditades de manera que quedin clotets i hi escampam el farcit que quedarà
colgat dins les ditades i no llenegarà.

            Aplanam una altra bolla més petita també de forma rodona i la col·locam damunt.  Agafam els quatre cantons de la base i els doblegam. 

            Quan estan fets s'han de deixar tovar i després s'enfornen.  Quan són quasi cuits s'embatumen de vermell
d'ou per damunt i se deixen acabar de coure.

           


—————

Retorna